Malá škola modlitby - 1. lekce

18.01.2013 18:17

1. lekci jsme probírali na třech setkání a v rámci domácích úkolů jsme si nastudovali čtvrtou část YouCatu a nejen to. Zde najdete stručně to, co všechno jsme na zmíněných setkáních probírali.

1. lekce – první setkání

Obecný úvod to tématu podle brožurky Malá škola modlitby, jak se budeme setkávat, co je potřeba (Bible a YouCat – příp. vytisknout čtvrtou část o modlitbě).

Brainstorming ohledně našich představ o modlitbě. Probrat nejdůležitější formy modlitby. Zakončit společnou modlitbou v kruhu, formulace vlastních díků a proseb. Nehledíme, jak kdo co zformuloval, ani si jednotlivými modlitbami „nevyřizujeme účty“. Nejlépe se modlit potmě.

Domácí úkol: přečíst první část čtvrtého dílu YouCatu, jeden z jiných úkolů v Malé škole modlitby – str. 47 (zajít si na procházku s Ježíšem)

1. lekce – druhé setkání

Zopakovat celý obsah toho, co si měli přečíst a probrat v diskuzi. Probrat, jak se podařil domácí úkol. Předat nebo i přečíst povídku Ať nemají čas. Nakonec modlitba žalmu 139, pak se pomodlit i parafrázi (nejlépe před svatostánkem).

1. lekce – třetí setkání

Shrnutí, jak se komu podařilo zvládnout domácí úkoly. Podle YouCatu probrat nejdůležitější body k modlitbě Otče náš. Poté rozebrání sedmi proseb modlitby Páně. Práce s Rozjímáním nad modlitbou Otče náš – díky a prosby podle proseb obsažených v modlitbě Páně.

Domácí úkol: modlitba Páně tak, že opravdu myslíme na to, co říkáme, učit se pravidelné modlitbě, rozjímání nad obdrženými texty (Rozjímání nad modlitbou Otče náš a Jak by asi vypadal překlad do současné češtiny)

—————

Zpět